marți, 24 aprilie 2018

Di Melio Apidava - miere ecologica poliflora




      Consumatorii de miere stiu deja ca mierea poliflora este cea mai buna pentru ca provine din nectarul mai multor specii de flori, aducand beneficii multiple organismului. 
     Mierea poliflora ecologica este de calitate superioara si este recomandat sa cumparam si sa consumam doar miere BIO, despre care stim ca s-au luat toate masurile necesare pentru ca acea miere sa nu contina nici un fel de factori nocivi pentru om. Imi place sa caut doar mierea cu eticheta ce contine sigla "ae", pentru ca in felul acesta ii ajut pe cei care au investit si au demonstrat ca produc o miere pura.


     Mierea ecologica poliflora di Melio de la Apidava este recoltata din flora sponatana de faneata din Podisul Transilvaniei. Este delicioasa, cu un parfum unic, o miere de calitate superioara, obtinuta fara utilizarea de antibiotice de pe arealuri certificate ecologic.
     Pentru a fi certificata drept BIO, mierea ecologica trebuie sa ofere garantia calitatii si pana sa ajunga la noi, ea trece prin mai multe faze de control efectuate de organisme internationale abilitate.

     Regulile impuse de sistemul de agricultura ecologica, sunt dure si apicultorii trebuie sa indeplineasca cateva conditii stricte de productie, printre care:
     - Stupina trebuie sa fie amplasata intr-o zona ecologica, adica fara factori poluanti industriali, sau culturi intensive care sunt tratate cu pesticide.
     - NU este voie sa se faca tratamente asupra albinelor cu antibiotice de nici un fel, ceea ce face destul de dificila tratarea lor impotriva paduchilor. Cei care fac miere bio pierd anual multe familii de albine, tocmai pentru ca nu au voie sa se le trateze.

     Mierea ecologica este in primul rand o miere obtinuta intr-o zona nepoluata, certificata ecologic. Albinele zboara doar pe 3 - 5 km in jurul stupului, astfel ca certificatorul verifica acea zona. In general, trebuie sa fie o zona virgina din punct de vedere al culturilor intense. Apicultorul nu are voie sa deplaseze stupii din acea zona, iar organismul certificator verifica acest lucru prin controale inopinate.
     Apicultura ecologica, fara antibiotice si adaosuri de zahar, este frumoasa, aduce multe satisfactii, dar nu e simplu de facut, mai ales atunci cand nu gasim culturi compatibile cu modul de productie ecologic. In cazul culturilor de camp, trebuie sa cautam culturi ecologice sau cel puţin culturi extensive, care nu se stropesc si care se ingrasa mai slab decat in alte cazuri. Astfel, culturile "nepoluate" nu sunt intotdeauna usor de gasit.


Cum ne dam seama ca mierea este BIO? Mierea bio (sau mierea ecologica)


     Doua experimente interesante si usor de facut de fiecare dintre noi:
     - Intoarcem borcanul invers. Mierea trebuie sa se prelinga foarte incet si sa formeze o bula de aer care urca lent.
     - Introducem o lingurita in borcanul cu miere si apoi o ridicam. Daca "firul" mierii nu se intrerupe, atunci putem spune ca am ales o varianta de calitate.

     Faptul ca o miere este nu este certificata ecologic, NU inseamna ca nu este naturala. Natural inseamna ca a fost obtinuta de albine, si ca nu i s-au adaugat nici un fel de ingrediente (zahar sau sirop de glucoza).

     Mierea poliflora are proprietati ce difera foarte mult in functie de regiunea din care este recoltata, astfel ca, mierea de campie are o actiune antiseptica si sedativa mai puternica, spre deosebire de mierea poliflora din regiunile muntoase inalte, la care efectul antiinfectios se adreseaza, in special, aparatului respirator, iar efectul sedativ este inlocuit cu unul tonic nervos.



     De la Apidava prin intermediul Brander, am mai testat miere de tei, miere de salcam si miere poliflora Roua Florilor.

     Multumesc albinutelor harnice care mi-au inlesnit degustarile!!!





Un comentariu:

  1. https://cufarulculeacuri.ro/produs/pachet-apicol-imunitate-junior/

    Ne ocupam de 10 ani de vanzarea produselor naturiste.
    Puteti gasi la noi: suplimente alimentare, ceaiuri, siropuri, cosmetice bio, produse apicole, aromaterapie, alimente bio, parafarmaceutice, de la cei mai importanti producatori.
    Misiunea noastra este de a va oferi o gama cat mai larga de produse naturale care pot fi utilizate de catre toate categoriile de varsta si pentru toate afectiunile.
    Longevitatea noastra pe piata naturiste aduce cu ea o practica bogata in favoarea sanatatii dumneavoastra.
    In zilele noastre alimentatia nu mai ofera tot registrul de nutrienti imdispensabili unei functionari optime a organismului.
    Suplimentele pe care vi le punem la dispozitie garanteaza o implinire a necesarului corpului dumneavoatra in scopul functionarii la paramentri eficienti.
    Produsele din industria farma si cea cosmetica sunt realizate in totalitate pe cale sintetica determinind efecte secundare diverse, unele din ele extrem de serioase.
    Utilizarea produselor obtinute din ingrediente naturiste nu cauzeaza manifestarea efectelor secundare mentionate.
    Ne-am dorit sa fim cat mai deschisi fata de dumneavoastra, oferindu-va consultanta de specialitate pentru realizarea unor retete personalizate in functie de problemele sanatatii dumneavoastra.
    Urmarim sa ne retinem clientii prin oferte si discounturi.
    Exclusiv in oferta noastra veti putea gasi pachete tematice pe tipuri de afectiuni si la preturi promotionale.
    Perspectiva noastra este ca toti oamenii pot fi sanatosi respectand principiile alimentatiei holistice, ale remediilor naturiste, gandirii pozitive si unei vieti active.
    De aceea ne ghidam dupa motto-ul: "MEDICUL TRATEAZA INSA NATURA VINDECA".
    In magazinul nostru online veti gasi si bloguri in care va punem la dispozitie sfaturi utile pentru sanatatea dumneavoastra.
    De asemenea nu ezitati sa ne contactati telefonic sau pe emailul magazinului pentru orice recomandare ori sfat.

    RăspundețiȘtergere