duminică, 11 martie 2018

Miere de tei Apidava, calmant natural ideal



     In fiecare an, abia astept luna iunie. O data pentru ca este luna in care s-a nascut baiatul meu si apoi pentru ca este luna in care infloresc teii, iar mirosul lor puternic ne inconjoara aproape de peste tot. Teiul din dreptul geamului meu umple aerul cu un parfum dulce, uimitor. In copilarie ma gandeam ca, de voi adormi sub un tei, as putea ajunge pe un taram fermecat.
     Timp de aproape 3 saptamani, albinutele harnice culeg nectarul florilor de tei care va fi transformat in miere gustoasa si sanatoasa. Pregatirile sunt in toi, pentru ca noi sa ne bucuram de unul dintre cele mai apreciate si mai solicitate tipuri de miere, mierea de tei. 


     Dar pana sa vina luna iunie, eu ma delectez cu Mierea de tei Roua Florilor de la Apidava.
     Florile de tei ar bine sa fie nelipsite din fiecare casa, pentru a fi utilizate atunci cand survine o cat de mica dereglare in starea de sanatate a membrilor familiei, de la copii pana la bunici. Si, pentru ca, asemeni oricarui sortiment de miere, mierea de tei preia din calitatile exceptionale ale florilor din care provine, un borcan de miere Roua Florilor trebuie sa-si gasesca locul special in casele noastre. 
     Mierea de tei are o puternica aroma de tei, ca un parfum proaspat. Acest tip de miere este considerata una dintre cele mai bune varietati de miere deoarece este foarte bogata in vitamina B, aminoacizi, antioxidanti, polen si mana.

     Avand un continut de polen foarte ridicat, NU este recomandata persoanelor ce prezinta alergie la polen si nici celor ce sufera de diabet in stare avansata.

     Mierea de tei este cea mai aromata si mai placuta, insa are proprietati anafrodisiace (provoaca o scadere a apetitului sexual) si actioneaza ca un somnifer. Atentie barbati! Sa o consumati cu precautie! 😃

Proprietati si indicatii terapeutice ale mierii de tei


     - Mierea de tei are un puternic efect calmant, fiind ideala pentru calmarea emotiilor. Este prescrisa ca si medicament natural (sedativ) in cazul afectiunile sistemului nervos, in insomnii, in special in cazul persoanelor care se confrunta cu tulburari de somn si stari de nervozitate si anxietate.
O cana de lapte cald sau un ceai din flori de tei indulcit cu miere de tei este mai bun decat orice somnifer!
     - Previne migrena - Datorita continutului sau ridicat de vitamine si aminoacizi este de mare ajutor in inlaturarea starilor de oboseala si stres.
     - Mierea de tei usureaza starile febrile, fiind antipiretica (scade febra).
     - Previne si calmeaza durerile gastrice - Este pansament in boli ale tubului digestiv.
     - Datorita proprietatilor sale antiseptice si antibacteriene, mierea de tei este un bun remediu in afectiuni ale cailor respiratorii - Raceli, gripe, pneumonii, astm bronsic, laringite, faringite, tuse, bronsite. Ea dizolva mucusul si curata gatul prin fluidizarea secretiilor bronhice.
     - Are proprietati antiinflamatorii, de aceea este ideala pentru a trata crampele si problemele renale.
     - Mierea de tei are actiune benefica in tratarea ranilor si arsurilor, stimuland cicatrizarea si vindecarea acestora.

     Poate ti s-a intamplat sa vrei sa gusti mai multe tipuri de miere, de la diversi producatori, atunci cand nu stiai ce sortiment sa-ti alegi incat sa-ti "gadile" si papilele gustative. 
     Iti recomand sa lasi mierea de tei ultima la degustat pentru ca este cea mai aromata, cu un gust puternic si persistent. Daca o incerci prima, ai mari sanse sa nu mai simti deloc aroma celorlalte sortimente.

     In concluzie, tu nu trebuie sa astepti luna iunie. 😎 Pentru a-ti delecta simturile nu este nevoie de o ocazie speciala. Poti consuma miere de tei Roua Florilor de la Apidava in orice anotimp, pentru a-ti indulci fiecare zi si pentru o sanatate de fier, asa cum ne dorim cu totii.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu