miercuri, 15 iulie 2015

Calator prin Bucovina - vacanta de vis


     Cand pleci din sudul tarii, dintre betoane, asfalt incins si palcuri de verdeata pe care le numeri pe degete, esti tentat sa ajungi cat mai departe in inima naturii, intr-o regiune acoperita de paduri intinse si taiata de munti inalti, in Bucovina.

     Leagan de veche civilizatie, unde istoria se impleteste cu legenda, Bucovina pastreaza marturii ale prezentei omului din cele mai indepartate vremuri. Cetati, ctitorii si case domnesti din vremea primilor voievozi moldoveni. Etimologic, Bucovina vine de la polonezul "bukowitz" care inseamna "padure de fag".
     Ca orice calator insetat de aer proaspat si privelisti odihnitoare, nu am scapat ocazia sa trag cu coltul ochilor un tur de orizont si sa constat mirificele peisaje, curtile ingrijite si pline de flori.


Arhiva proprie
     
     Peisajul este de o variata frumusete, corespunzand reliefului ce coboara gradual de la vest la est: munti (versantul estic al Carpatilor Orientali), coline (Subcarpatii) si platouri inalte (Platoul Moldovei). Existenta izvoarelor minerale ce sunt exploatate la Vatra Dornei si Poiana Negrii, cu un peisaj deosebit si aerul ozonat, alaturi de alti factori de cura, au favorizat crearea statiunilor climaterice, Gura Humorului si Campulung Moldovenesc si balneoclimaterice, Vatra Dornei.


Arhiva proprie
     
     Peste 50% din zona Bucovinei este acoperita de verdeata, de aceea, de la bun inceput, te izbeste mirosul de curat si proaspat. Verde crud, sau verde mai inchis, se imbina apoteotic cu licarirea apelor cristaline si, in linistea ce patrunde pana in adancul sufletul, simti cum te intorci la origini. 


Arhiva proprie - Manastirea Sucevita

     Printre zecile de tentatii, gusturi si aventuri, Bucovina este presarata pe toata intinderea ei cu biserici si manastiri renumite pentru picturile exterioare si interioare, edificii unice in lume, unele incluse in patrimoniul Mondial UNESCO. Manastirile au fost ridicate aproape toate in secolele XV - XVI in timpul domniei voievozilor Stefan cel Mare si Petru Rares.



Arhiva proprie - Chilia Sfantului Daniil Sihastrul
     
     Fie ca indragesti turismul cultural, sau pe cel terapeutic si vrei sa le combini cu un agroturism, in Bucovina ti se deschid toate posibilitatile. Manastirile Dragomirna, Sucevita, Putna, Voronet, Moldovita, Chilia lui Daniil Sihastrul, alaturi de Vatra Dornei, Gura Humorului si salina Cacina, reprezinta incarcatura cultural-istorica si unicitatea locurilor, leagan de veche civilizatie, unde istoria se impleteste cu legenda.
     Bucovina este printre cele mai atractive si frecventate zone turistice de pe harta Romaniei, un loc cu oameni primitori cu chipuri zambitoare si stil de viata tihnit, ce merita de revazut oricand pentru valorile si frumusetile pe care le regasesti de fiecare data.


Arhiva proprie - Pensiune in Gura Humorului
     
     Oferta de cazare este variata si exista ceva pentru fiecare turist si bugetul sau. Exista pensiuni de moda veche, vile noi si case de vacanta care sunt mici hoteluri private, camere in interiorul fermelor, dar si hoteluri de lux ce indeplinesc standardele occidentale.



     In Gura Humorului se inalta Best Western Bucovina, un hotel de 4 stele unde traditia si obiceiurile se impletesc armonios cu luxul si eleganta. Hotelul detine 130 de camere mobilate in stil gotic si rustic, doua restaurante, un salon de bancheting, 5 sali de conferinta modern echipate si un elegant centru SPA cu sauna, jacuzzi, hammam si sala de fitness.
     Pentru cei ce doresc sa inceapa sau sa aprofundeze un program de sanatate si un stil de viata sanatos, centrul VitalitySpa din Bucovina ofera linistea mult ravnita. Aici ai ocazia sa iti recreezi mintea si trupul, sa te reincarci cu mai multa energie si sanatate.



     Iti este dor sa mergi intr-o tabara, asa cum faceai cand erai la scoala? Ai ocazia sa mergi impreuna cu copiii tai in tabara familia si sa profiti de un program complet, ce combina atelierele si activitatile desfasurate cu perioade de relaxare. Timp de o saptamana, poti intra in atmosfera traditiilor romanesti, sa descoperi dansul, spectacolele, muzica si teatrul, povestile si dragostea cititului, gatitul sanatos in aer liber, sportul, prietenia si principiile unei vieti sanatoase si armonioase.
    Si daca tot ai ajuns in Bucovina, nu trebuie sa ratezi plimbarile pe carari de munte, sa inveti sa calaresti sau sa te bucuri de o partida de pescuit. In Parcul de agrement Arinis poti inota, patina sau juca diferite jocuri: tenis, handabl, fotbal.


     Oamenii primitori din Bucovina te asteapta sa dai curs invitatiei de a vizita o atractie turistica de exceptie, recunoscuta pe plan international, unde vechi si nou, traditie si modernism se impletesc, creand locul de vis in care vei reveni iar si iar.
     Idee marca Blogatu.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu