joi, 10 iulie 2014

#roundTripRomania

Ce ar trebui sa viziteze un american cand vine in Romania pentru prima data?

     Vrem sa facem Romania cunoscuta peste hotare, prin intermediul unui american care vine pentru prima oara in Romania. Vrem sa-i aratam in 14 zile cat mai multe lucruri minunate ale Romaniei, ca apoi sa-si lase impresiile pe blogul campaniei.

     In spatiul carpato-danubiano-pontic, o atractie pentru turistii de orice varsta o reprezinta un sejur in Romania.

Drumul spre pestera Dambovicioara
Lacul Bolboci
Cascada Urlatoarea - Busteni

     Relieful caracterizat prin cele patru elemente: varietate, proportionalitate, complementaritate si dispunere simetrica cuprinde munti, dealuri, podisuri si campii, fluvii, rauri, lacuri, ape subterane si ape marine.



Parcul Herastrau - Bucuresti

     Vegetatia Romaniei a impresionat din toate timpurile turistii ce au ajuns pe meleagurile acestei tari. Plantele ocrotite catalogate drept monumente ale naturii se pot intalni in cele trei mari zone de vegetatie din Romania, zona alpina, zona de padure si zona de stepa alaturi de fauna cu exceptionalele exemplare de cerbi, ursi, capre negre, rasi, mistreti, pasari si fluturi.
     Turistilor care vor sa beneficieze de un sejur in Romania li se deschid portile unei oferte foarte variate atunci cand vor sa se bucure de relaxare, de liniste, de aer curat si de racoare.

Sfinxul - Busteni

Crucea - Busteni  

     Zonele montane sunt impanzite de o multime de trasee turistice prin care se pot explora cele mai spectaculoase cascade, un numar impresionant de pesteri pline de stalactite si stalagmite, dar si coloane si draperii din calcar, vulcani noroiosi, lacuri cu ape cristaline, statiuni montane perfecte pentru practicarea sporturilor de iarna cu partii de schi dotate cu tunuri de zapada si nocturna.

Pestera Dambovicioara
Descriere Pestera Ialomitei
Salina Slanic Prahova 
Salina Turda 
Salina Turda 
Salina Turda

     Statiunile balneo montane cu baze de tratament natural, salinele, padurile de fag si brad, aerul pur si bogat in aerosoli ce favorizeaza tratamentul alergiilor si al altor afectiuni ale aparatului respirator, isi asteapta turistii care vin la tratament. Cei ce sufera de afectiuni reumatismale, metabolice, endocrine, neurologice sau ginecologice pot avea parte aici de cele mai bune tratamente naturale, incluse intr-un peisaj de vis.
     Oferta de cazare in Romania cuprinde si orasele-cetati medievale, zonele in care agroturismul este in topul preferintelor, litoralul sau delta si numeroase alte puncte de interes, printre care si podgoriile ce se lauda cu o traditie indelungata.
     Cultura si istoria locurilor se impletesc in obiectivele turistice antice, in mancarea si in bautura locala. Restaurante cu specific romanesc si international, cafenele, baruri si cluburi de la cele mai comerciale si pana la genuri specifice, cum ar fi jazz, punk si techno, parcuri mari de distractii cu trenulete, carusele si mountain rousse, reprezinta locuri pentru distractia turistilor de toate varstele.

Sighisoara
Cetatea Alba Iulia 
Castelul Peles 
Cimitirul vesel din Sapanta

     Fie ca e vorba de minuni ale naturii, fie ca e vorba de creatii ale omului ce dateaza de peste zeci de mii de ani, fie ca este istoria bogata prezenta in multitudinea de manastiri si biserici cunoscute in intreaga lume, toate se contureaza in obiective turistice unice care pot fi descoperite intr-un sejur in Romania.
     Litoralul Marii Negre este cea mai importanta zona turistica a Romaniei, avand in vedere numarul de turisti romani si straini care il viziteaza anual, cea mai buna varianta de cazare in Romania pentru familiile cu sau fara copii, alaturi de una dintre cele mai salbatice si misterioase Delte ale lumii care isi asteapta turistii in fiecare an cu noi si interesante dotari si facilitati de cazare si distractie.

Eforie Nord

     Oferta turistica a statiunilor litorale este extrem de variata, in cadrul acesteia regasindu-se cura heliomarina, balneoterapia, sporturile nautice, pescuitul, viata de noapte din cluburi si discoteci, parcurile de distractie, gastronomia etc.
     Turistii pot incerca de la sporturile sau activitatile de agrement - tractari cu colacul sau banane gonflabile, plimbari cu hidrobicicleta sau schi-jet-ul, ridicari cu parasuta, stand-up paddling, pana la cele mai exclusiviste si costisitoare - yahting, windsurfing, wakeboarding, kitesurfing, flyboarding, scufundari, care necesita o pregatire initiala sau cursuri oferite de cele cateva cluburi si scoli din statiunile litorale.
     Turismul trece printr-un proces de transformare radicala reprezentat de construirea unui numar foarte mare de hoteluri si dotari turistice, moderne si diverse. 

     Urmariti si voi evolutia campaniei #roundTripRomaniaun eveniment organizat de agentia de turism TuristClub.ro, in colaborare cu Kooperativa 2.0.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu