duminică, 29 iunie 2014

Reteta - Iaurtul Danone in mancare

     Cred ca ati aflat deja ca pe 15 mai s-au implinit 15 ani de la primul iaurt Danone in Romania.
     Cu aceasta ocazie Danone a recompensat bloggerii, care au participat la concursul organizat de Blogal Initiative, cu o gentuta plina cu iaurturi "Danone in stil grecesc". 
     Iaurtul este foarte gustos, foarte cremos, asemanator cu o smantana...un deliciu.
     Astazi am vrut sa vad cum se comporta si la gatit. Va las sa savurati momentul!


     Penne cu pui, legume si iaurt "Danone in stil grecesc"

200 g penne
4 felii de piept de pui
1morcov ras
200 g ciuperci taiate
1 ceapa (sau praz)
1/2 vanata
1/2 dovlecel
1 ardei verde
100 g de rosii maruntite
1 lingurita busuioc
1 lingurita oregano proaspat maruntit
4 iaurturi “Danone in stil grecesc”
sare
piper
1 lingurita usturoi granulat
300 g cascaval afumat (sau cas afumat)
1 lingura ulei

     Taiem cubulete feliile de piept de pui si le punem in wok/tigaie cu o lingura de ulei. 
     Adaugam morcovul ras, ceapa tocata marunt, ardeiul taiat julienne, vanata si dovlecelul taiate cubulete, ciupercile si rosiile maruntite si apoi condimentele (sare, piper) si plantele aromate (busuioc si oregano). 
     Se lasa sa clocoteasca, amestecand pentru a nu se lipi.
     In acest timp pun la fiert penne-le conform indicatiile de pe punga. 
     In momentul cand sunt gata, se scurg de apa si se varsa peste legumele din wok.
     Se adauga iaurtul, usturoiul maruntit, cascavalul ras se amesteca bine pentru a se combina aromele.
     Se toarna compozitia intr-un vas de yena, se rade cascaval deasupra si se baga la cuptor 15 min la foc mediu.
     Se serveste alaturi de o salata de rosii!


     Pofta buna!

     Sper ca v-am dat o idee pentru o masa gustoasa si usor de preparat in zilele calduroase de vara. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu