marți, 1 noiembrie 2011

Tarta cu somon si ceapa

    Aceasta este reteta cu care am participat la concurs si am castigat premiul oferit de RFI.Romania
impreuna cu Hipermarketul Cora.


Tarta cu somon si ceapa


Ingrediente:
- 400g somon
- 250g faina
- 4 oua
- 2 linguri branza de vaci
- branza Philadelphia
- 50g unt
- 1 legatura ceapa verde
- 3 ardei – rosu, galben, verde
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 lamaie
- 1/2 lingurita coaja lamaie
- sare
- piper
- marar proaspat

Mod de preparare:
   Ceapa se spala si se taie marunt, apoi se opareste in apa cu sare si se lasa la scurs. Ardeiul se taie cubulete mici, uleiul se incalzeste intr-o tigaie, se pun legumele si se lasa pana se inmoaie.
   Se incalzeste cuptorul la 180°C. Somonul se taie si el bucatele si se stropeste cu sucul de lamaie. Din faina, 2 oua, 2 linguri de branza si unt se framanta un aluat care se pune intr-o forma, legumele si somonul se pun peste aluat apoi din celelalte oua si branza Philadelphia se face un amestec care se toarna deasupra. Se pune sare si piper, apoi se presara si coaja de lamaie rasa si se lasa la cuptor 35-45 minute. La sfarsit daca e necesar se pune folie de aluminiu peste tarta ca sa nu se arda.
   Se serveste cu marar proaspat si felii de ridichi.
Pofta buna !

Un comentariu: