duminică, 22 martie 2015

Ziua Mondiala a Apei - 22 martie


“Secretul longevitatii e apa pe care o consumam”
(Henri Coanda)

     Nu numai ca apa este un secret al longevitatii, ea este motorul esential al existentei.


     Pe 22 martie sarbatorim Ziua Mondiala a Apei. Aceasta zi a fost aleasa in cadrul Conferintei Natiunilor Unite asupra Mediului Inconjurator de la Rio de Janeiro din 1992.
     Sarbatoarea este de o reala importanta, mai ales, pentru ca apa este una din resursele indispensabile pentru viata omenirii. Aceasta festivitate mondiala este un bun prilej de a reaminti cat de periculoasa este absenta sau poluarea apei. Majoritatea oamenilor de pe Pamant se vor confrunta cu un deficit sever al surselor de apa intr-o generatie sau doua in cazul in care poluarea si risipa vor continua in acelasi ritm.

     De cativa ani, Romania se numara si ea printre tarile care sarbatoresc aceasta festivitate dandu-si seama cat de importanta este apa pentru consumatorii romani.

     Tema din 2015 este “APA SI DEZVOLTAREA DURABILA”. Conceptul de ”dezvoltare durabila” a aparut ca o recunoastere a faptului ca Terra are o capacitate limitata de a satisface cererea tot mai mare de resurse naturale din partea sistemului socio-economic si, in acest sens, trebuie luate masuri in vederea atenuarii efectelor distructive a utilizarii ei.

     Pentru a putea realiza obiectivele dezvoltarii durabile se are in vedere aplicarea managementului resurselor de apa. Apa este un factor esential pentru existenta vietii si pentru dezvoltarea socio-economica, calitatea ei necesitand o monitorizare indeaproape in paralel cu adaptarea la schimbarile climatice. 
     Nu avem suficienta apa! Chiar daca 70% din glob este apa, numai 3% este potabila si rezervele de apa dulce scad continuu, nu cresc. 

     Ce ne-am face fara apa?

Un comentariu:

  1. I have found that this site is very informative, interesting and very well written. keep up the nice high quality writing Parlux feon

    RăspundețiȘtergere