duminică, 7 decembrie 2014

Zambetul tau cucereste podiumul?



     Mediul in care traim si muncim ne impune adesea anumite reguli vis-a-vis de aspectul exterior, comportament si modul in care reusim sa ne valorificam toate atuurile. Zambetul larg, natural, cu o dentitie completa si ingrijita care dezvaluie sanatate si grija pentru propria persoana, a fost considerat din cele mai vechi timpuri un criteriu de departajare a oamenilor pentru obtinerea unui loc de munca, pentru avansare pe scara erarhica a societatii. El exprima increderea si siguranta de care dam dovada in abordarea problemelor. De cele mai multe ori, oricat de mult am respecta igiena orala, dantura noastra are de suferit iar pierderea dintilor sau aparitia cariilor este fenomenul cel mai des intalnit. Pentru anihilarea acestor consecinte nedorite, solutia vine din partea serviciilor de protetica prin care se realizeaza o restaurare dentara - inlocuirea unuia sau a mai multor dinti lipsa prin proteze dentare, coroane si punti dentare sau incrustatii cu material nobile sau ceramica.

     Mai mult decat o simpla problema estetica, lipsa unuia sau a mai multor dinti determina aparitia unor afectiuni parodontale datorita suprasolicitarii celorlalte grupuri de dinti din imediata vecinatate a celor lipsa. Dintii care nu sunt folositi in timpul masticatiei pot avea de suferit prin acumularea de placa bacteriana si tartru, urmate de carii, iar netratarea cariilor duce in final la pierderea altor dinti. Atunci cand dintii lipsa sunt inlocuiti la timp problemele medicale se diminueaza, iar aspectul unei dentitii complete ne da mai multa incredere si ne stimuleaza sa zambim mai des, fara jena si fara complexe de inferioritate.

     Ma uitam acum cateva saptamani la un grup de tineri veseli si galagiosi ce se distrau in spatele blocului. Multi dintre ei cu dintii albi si frumosi radeau cu pofta la o gluma a unuia dintre amici. Intr-un colt mai retras, o domnisoara, pe care din intamplare chiar o cunosteam, abia schita un zambet fals, o mimica a fetei care nu reusea sa-i dezvaluie dintii. Oare ce se intamplase cu frumoasa domnisoara? Avea probleme cu dentitia si isi masca micile ei secrete? M-am apropiat discret de ea si am incercat sa aflu de ce este atat de trista si rasul ei nu mai este ca altadata si am aflat. Fusese la medicul stomatolog care ii recomandase mai multe proceduri pentru problemele ei de dentitie si anume:
     1. Ca un prim pas, pentru intretinerea danturii naturale, pentru un zambet ca cel al actorului preferat sau ca in reclama la pasta de dinti, este vitala curatarea profesionala a dintilor (detartraj si periaj) ce are ca scop slabirea si indepartarea placii bacteriene si a depunerilor de tartru.
     Tu stiai ca placa bacteriana sa formeaza la 12 ore de la periaj? Tocmai din acest motiv este recomandata perierea dintilor de doua ori pe zi, dimineata si seara. Folosirea atei dentare ajuta si ea la curatarea spatiului dintre dinti, mai greu accesibil cu periuta. Tartrul este acea placa bacteriana care nu a fost indepartata la timp si care a devenit tot mai dura ajungand in final sa irite gingiile.


     2. Pentru dintele lipsa, care dezvaluia o gaura inestetica chiar in apropierea dintilor din fata, implantul dentar era solutia ce pregatea aplicarea coroanei dentare. In urma acestui procedeu aparea un dinte nou, in locul celui pierdut, care sa o ajute la masticatie.
     Pe langa avantajul inlocuirii unui dinte lipsa, implantul dentar stopeaza pierderea de masa osoasa care duce la schimbarea fizionomiei fetei. De cele mai multe ori oamenii recurg la punti intre dinti, dar acestea compromit dintii invecinati care trebuie slefuiti pentru a putea fi imbracati. Cu implantul dentar sa inlatura actiunea asupra celorlalti dinti si se lucreaza local, doar acolo unde lipseste dintele.

     Ieri am primit o vizita care m-a bucurat foarte mult. Domnisoara cu probleme dentare radea acum cu bucurie, din toata inima, cu o dentitie de invidiat, fericita ca in urma tratamentului pe care l-a urmat fusese angajata pentru o prezentare de moda. Multumita celor de la Dentfix.ro era acum in centrul atentiei! Venise la brat cu mama ei care incepuse si ea un tratament la aceeasi clinica. De ce a venit tocmai la mine? Pentru ca eu ii recomandasem cea mai buna clinica de cosmetica dentara si stomatologie pentru copii la care fusesem si eu, candva, pacienta.

     Intr-un spatiu elegant, dotat cu cea mai moderna aparatura, personalul clinicii ofera servicii stomatologice pentru orice specialitate intr-o ambianta placuta, fara durere, unde profesionalismul constituie cartea de vizita inca de la intrare.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu