vineri, 7 noiembrie 2014

Pasiune, arta, pietre semipretioase

"Update: 17 Noiembrie: Recomand tuturor cititorilor acestui articol sa acceseze magazinul "GemSale" in saptamana 21 - 28 Noiembrie pentru a profita de reducerile de Black Friday 2014!".


     Te-ai gandit vreodata de ce alegi sa cumperi un anumit lucru in detrimentul altuia? Care este mecanismul prin care alegi un obiect handmade? Desi la prima vedere decizia pare pur rationala, in realitate, decizia de a cumpara un produs este de natura afectiva. Secretul este sa intelegi ce iti doresti cu adevarat.

     Eu, intr-o continua cautare, l-am descoperit pe acela care ma va completa, care imi va contura personalitatea si mi-o va evidentia.


     Din multimea de copacei din sarma si margele de nisip sau pietre semipretioase, copacelul feng shui cu ametist este singurul care imi trezeste amintiri frumoase: imi aminteste de primele intalniri, de serile de vara petrecute in compania prietenelor mele, de memorabilele vacante si este in perfecta armonie cu interesul meu pentru feng shui…

     Sa facem un exercitiu de imaginatie: cum ar arata acel loc perfect in care, dupa o zi obositoare la job, ati vrea sa petreceti cateva momente de relaxare imbratisand arta executiei handmade a unor adevarate opere de arta?
     Pentru a incepe acest hobby sunt necesare cateva lucruri de baza:


     - Unelte margelit - Setul de 6 clesti, cu varf rotund, patent, varf indoit, varf plat, varf rotund, clesti taiere - pentru ca nu stii niciodata care dintre ei iti vor fi necesari la un moment dat.
     - O matrita pentru turnat rasina.
     - Sarma.
     - Margele pietre semipretioase.
     - Mult talent si imaginatie, rabdare si perseverenta.

     Sarma este unul dintre componentele de baza pentru orice creator de bijuterii. Desi pare greu la inceput, exista tutoriale pentru tehnici de infasurare a sarmei si utilizarea clestilor pentru margelit, despre cum se foloseste un cleste pentru crimpi sau cum se face prima bucla. Acesta ar fi momentul de inceput in aventura plina de farmec si mister care te poate cuceri si satisface pe deplin.

     Ti se pare o investitie prea mare? Pune bani deoparte pana de Black Friday, www.gemsale.ro promite cele mai mari reduceri dintre site-urile de profil!

     Si pana sa ajungem sa facem lucruri complicate, putem exersa un sirag de margele cu perle de cultura naturale, incastrate intr-un sidef galben auriu fermecator.


     Perlele sunt gaurite pentru a trece fir prin ele, de obicei sunt gaurite pe partea mai ingusta, intr-un capat, putandu-se fi folosite ca mici pandantive la cercei, coliere, brelocuri, bratari, genti. De asemeni, unele pot fi lipite ca mici cabochoane. Pe acelasi sidef pot fi gasite de la 1 perluta pana la 4 - 5 perlute incastrate.

     Stiati ca exista o colectie de brosuri despre tehnicile handmade, Bijuterii din sarma si margele, Bijuterii in stil romantic, Brauri din margele, etc.? Eu am inceput prin achizitionarea unei lucrari foarte importante pentru o incepatoare si anume Notiuni de baza ale insirarii margelelor.


     La inceput, a trebuit sa ma imprietenesc cu ideile si sfaturile practice. Dupa prima noastra intalnire cand am descoperit tainele, au urmat altele, tehnica handmade mi-a devenit o prietena draga, iar legatura noastra a devenit una speciala.

     Creatii personalizate pentru aniversarile celor dragi, cadouri originale cu ocazia sarbatorilor de Craciun sau Paste, ceva unic pentru sufletul tau, cam asa s-ar traduce aceasta minunata indeletnicire. Oamenii sunt diferiti, viseaza diferit, se exprima diferit. 
     Poti incerca sa faci absolut orice, increderea in talentul propriu si perseverenta sunt esentiale, dar mai presus, sa nu te zgarcesti la materiale! Calitatea materialelor face cam jumatate din creatie! Tocmai din acest motiv iti reamintesc: “Pune bani deoparte pana de Black Friday, www.gemsale.ro promite cele mai mari reduceri dintre site-urile de profil!”

     Am pornit de la stadiul de incepatoare, inca sunt in aceeasi faza, dar visez frumos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu