sâmbătă, 20 septembrie 2014

Ceasul - eticheta statutului social

     Din 1770 cand a fost creat primul ceas de buzunar, care prin anii 1900 s-a transformat in clasicul ceas de mana, omul a simtit nevoia de a calcula durata timpului. Era ceasului utilizat doar pentru aflarea orei a trecut de foarte mult timp. Acum fiecare ceas este definit de stilul sau uimitor, cadranele sculptate, liniile clasice sau moderne, contururile indraznete si diferite. Unii folosesc ceasurile ca obiecte decorative si drept accesorii, altii vad in ceasuri o adevarata arta pe care o transmit din tata in fiu ca mostenire de familie. Mecanismul unui ceas aduna in el toata inteligenta inginerilor ce au lucrat pentru a crea aceasta masinarie.
     Oamenii de stiinta inca n-au descoperit calatoria in timp, desi aceasta nu e impiedicata de nici o lege a fizicii, insa masina timpului exista… sub forma ceasurilor.
     La fel ca si in cazul masinilor, achizitionarea unui anumit model nu mai constituie un reper convingator al posibilitatilor materiale. Degeaba cei ce vor sa epateze il cumpara, daca nu stiu sa-l poarte sau sa-l foloseasca pe masura. Ceasul bine ales in vremurile noastre este o dovada de eleganta, de bun gust si rafinament.


     O femeie cu ceas la mana devine o femeie eleganta al carei ceas poate juca rolul unei bijuterii de clasa. Cu accente clasice, vintage sau moderne, el depaseste stadiul de accesoriu. Un ceas ofera incredere, inteligenta, stil, personalitate, inzestrand femeia cu nobletea curtilor regale din vechime si cu un statut social superior in prezent.
     Un barbat cu ceas Fossil la mana mi se pare mai impunator si demn de luat in seama. Alaturi de un costum frumos, asortat la o pereche de pantofi lustruiti si necutati, obligatoriu in ton cu cureaua, ceasul este bijuteria cea mai sofisticata pentru un barbat ce tine la prestanta in societate, marca lui regasindu-se in stilul de viata al purtatorului. De exemplu, la o intalnire de afaceri ceasul e o veritabila carte de vizita, de identitate. Alaturi de stilou, de telefonul mobil si de tinuta vestimentara, semnifica un anumit standard de viata si implicit de succes profesional. 
     Achizitionand cateva modele de ceasuri, in asa fel incat sa se asorteze cu diferite evenimente, este pusa in valoare maiestria de a crea un stil propriu, accentuand si mai mult eticheta statutului social. Un ceas clasic poate fi purtat atat cu o tinuta casual cat si cu una office. Pentru ocazii speciale ceasurile din metale pretioase vor face o impresie buna. La un costum extrem de elegant, insotit de butoni si papion, este necesar un ceas cat mai discret.
     Intotdeauna am apreciat oamenii ce au stiut sa aleaga un ceas reprezentativ pentru ei nu ca indiciu al starii materiale ci al personalitatii. Niciodata nu mi-am schimbat parerea despre o persoana doar privind ceasul pe care-l poarta, dar am fost mereu influentata de modul cum il poarta, de atitudine si stil.

     Stiai ca... atunci cand primesti cadou un ceas, acesta semnifica dragoste eterna?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu