miercuri, 18 iunie 2014

Eucerin - Protectie solara tridimensionala


     Cred ca stiti deja cat de mult iubesc produsele Eucerin. Tenul meu se simte rasfatat la atingerea cremelor de zi, de noapte si de ochi. Am folosit gama VOLUME-FILLER si gama HYALURON-FILLER si pot sa spun ca sunt cele mai bune pentru tenul meu, dintre toate cremele pe care le-am incercat.
     Dar iata ca a venit vara si sunt cu gandul la un concediu la mare, sa stau intinsa la soare si sa ma bronzez, sa ma balacesc in apa sarata sau sa ma arunc in valurile inspumate. Visez si la o excursie la munte cu rucsacul in spate pe cararile din desisul padurilor sau pe crestele dezgolite ale muntilor, la aer curat, in bataia soarelui.
     O singura problema importanta am de rezolvat: protectia solara.
     Dupa ce am tot incercat in decursul anilor diferite creme, spray-uri sau lotiuni de protectie de care nu am fost multumita, am decis ca anul asta sa scap de alergiile solare si sa ma dedic in totalitate produselor de protectie solara Eucerin.
     Desi soarele este vital pentru existenta noastra, ne ofera lumina, energie, caldura, iar lumina soarelui are efecte antidepresive, totusi actiunea lui asupra corpului pe termen lung este responsabila de imbatranirea prematura a pielii si aparitia precoce a ridurilor si chiar a cancerului de piele.
     Pentru cei care au o piele sensibila (asa ca mine), predispusa la dermatite si alergii, pericolele apar imediat dupa expunera la soare: arsurile solare, insolatia, intoleranta la soare si fotosensibilitatea. Nimeni nu isi doreste o eruptie insotita de mancarime ce apare pe decolteu, umeri, brate si antebrate uneori chiar si pe fata.
     - Uricaria solara este o uricarie particulara declansata de soare si se manifesta in primele minute de la expunere prin senzatie de arsura si apoi inrosirea pielii si mancarime.
     - Fotosensibilitatea este o reactie inflamatorie a pielii indusa de interactia soarelui cu substante fotosensibilizante si duce la alergia solara sau fotodermatita de contact si melasma. Fotodermatitele se manifesta prin inrosirea pielii, eruptii si mancarime sau prin hiperpigmentari neuniforme.
     O singura zi de expunere la soare fara o protectie adecvata poate provoca leziuni ireversibile ale celulelor pielii.
     Cel mai important lucru in prevenirea alergiilor solare este protectia adecvata impotriva efectelor nocive ale expunerii la radiatii prin:
     - Vestimentatia fotoprotectoare.
     - Evitarea solarului.
     - Evitarea expunerii la soare cand acesta este la intensitate maxima, intre orele 10,00 - 16,00.
     - Folosirea unei creme de plaja cu factor de protectie mai mare de 15 care sa filtreze atat razele UVB cat si cele UVA. O crema cu SPF 15 blocheaza circa 94% din radiatiile UV, iar una cu SPF 30 aproximativ 97%, in timp ce o crema cu SPF 50 reuseste sa blocheze 98% din radiatia solara.
     - Utilizarea produselor cu spectru larg care previn arsurile, alergiile solare, petele si pigmentarea neuniforma a pielii, cel putin o data la 2 ore.
     Reactiile alergice la soare apar atunci cand radiatiile ultraviolete declanseaza modificari la nivelul celulelor pielii. Aceste modificari reprezinta un raspuns gresit al sistemului imunitar care identifica proteinele din celulele pielii ca fiind factori nocivi si reactioneaza ca atare: formeaza anticorpi care ataca celulele, determinand simptomele specifice. Alergiile sunt cauzate in proportie de 80% de radiatiile UVA, 12% de radiatiile UVB si 8% de radiatii UVA/UVB.


     De ce iubesc gama Eucerin impotriva alergiei solare? Pentru ca fortifica in profunzime pielea si o protejeaza de efectele nocive ale razelor solare!
     Produsele contin:
     - Puternicul antioxidant AGR (alpha-glucozil-rutin), un ingredient pantentat Beiersdorf, derivat din plante, care intareste sistemul de aparare propriu pielii impotriva radicalilor liberi - principala cauza a alergiilor solare.
     - Ingredientul natural Licochalcone A, extras din radacinile Glycyrrhiza inflata (lemn dulce chinezesc), care completeaza formula cu tripla actiune anti-oxidanta, anti-iritanta si anti-inflamatoare. Eficacitatea si siguranta acestui ingredient au fost dovedite clinic.
     Gama Eucerin preintampina efectele nocive ale soarelui cu o protectie tridimensionala, data de combinatia brevetata de 3 filtre: minerale, organice si biologice. Toate produsele gamei contin:
     - filtre minerale cu micropigmenti care asigura protectie de suprafata impotriva radiatiilor UVA si UVB
     - filtre organice care contin Tinosorb® S si asigura protectie profunda impotriva radiatiilor UVA si UVB
     - filtre biologice care contin Licochalcone A, ce penetreaza profund pielea si neutralizeaza radicalii liberi fotoindusi

     Gel-crema impotriva alergiilor solare SPF 25


     "Pe langa eficientul filtru complex UVA/UVB cu Tinosorb® S, produsul contine un antioxidant puternic obtinut din plante AGR (alfa-glucozil-rutin). Acesta, impreuna cu Vitamina E, intareste sistemul de aparare propriu pielii impotriva radicalilor liberi - cel mai important factor declansator al alergiilor solare. Protectie medie UVA/UVB (in conformitate cu recomandarile UE) pentru pielea predispusa la alergii solare. Protectie dovedita impotriva alergiilor cum ar fi eruptia polimorfa la lumina (EPL) sau acneea estivala cu textura lejera, rezistent la apa, fara parfum si fara emulgatori pentru a minimiza riscul de alergii. Eficacitatea si compatibilitatea cu pielea confirmate la pacientii cu alergii solare."

     Gel-crema dupa plaja impotriva alergiilor solare


     "AGR (alpha-glucozill- rutin), un puternic antioxidant obţinut din plante, impreuna cu Vitamina E, intareste sistemul de aparare propriu pielii impotriva radicalilor liberi. Ingrijire dupa soare ce calmeaza si regenereaza pielea afectata de soare cu o textura lejera, fara parfum si fara emulgatori pentru a minimiza riscul de alergii."

     Spray transparent de protectie solara FPS 50


     "In plus fata de complexul de protectie UVA/UVB, Eucerin a dezvoltat protectia biologica unica a celulelor cu extract natural de radacina de lemn dulce. Este dovedit ca acest ingredient activ protejeaza celulele pielii de radiatiile daunatoare pana in cele mai profunde straturi epidermice. Datorita formulei lejere, este cel mai indicat si pentru pielea acoperita de par si predispusa la acnee. Pielea este complet protejata - chiar si in straturile profunde ale epidermei. Transparent, se absoarbe rapid, textura nelipicioasa, nu lasa urme, rezistent la apa si la transpiratie, adecvat pentru sportivi si pentru activitati in aer liber, fara conservanti, fara emulgatori, sursa de hidratare datorita glicerinei.
Foarte important: - a nu se aplica pe fata, a se evita contactul cu ochii, a nu se folosi in cazul copiilor mici, contine parfum specific."

     Voi ati incercat aceasta gama de la Eucerin?
     Va plac produsele Eucerin?

     Astept parerile voastre.

3 comentarii:

  1. produse de calitate de care si eu sunt foarte multumita!

    RăspundețiȘtergere
  2. Protectia solara este recomandata mai ales acum cand stratul de ozon este deja rarefiat!

    RăspundețiȘtergere
  3. produse de calitate :) le-as incerca cu incredere

    RăspundețiȘtergere