vineri, 16 mai 2014

Regata Marii Negre 2014 la Constanta


     In 1977 rula la TV un Serial TV in 12 episoade, despre Peripetiile velierului romanesc “Speranta”, ecranizare dupa romanul de aventuri “Toate panzele sus!” de Radu Tudoran.
     In 2014, la “Regata Marii Negre”, in perioada 24 – 27 mai, aveti ocazia sa vedeti pe viu Regata Marilor Veliere.
     Da, vor fi 3 zile si 3 nopti de sarbatoare in portul Constanta, unde 14 veliere din intreaga lume vor putea fi vizitate gratuit de oricine se va afla acolo, la “Regata Marii Negre”.
     Iata un promo al evenimentului SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014, competitie internationala de sail training.



     Este un moment unic! Este pentru prima oara cand in Marea Neagra se organizeaza o competitie de nave cu panze, la care tara noastra participa cu doua nave: “Mircea” si “Adornate”Bineinteles ca nu va lipsi cea mai mare nava cu panze din lume, velierul “Sedov”.
     Romania are onoarea de a organiza festivitatile prilejuite de finalul competitiei in Portul din Constanta, motiv pentru care spectacolul din Romania va fi unul special.


     Nava “Mircea”, unul dintre cele mai moderne veliere din clasa lui, are o lungime de 92,8 m. Singurul bric romanesc de clasa A inscris in “Regata Marii Negre 2014, implineste anul acesta 75 de ani! Suntem foarte mandri ca numele sau este inspirat de fostul Domn al Tarii Romanesti, Mircea cel Batran.


     “Adornate”, cu o lungime de 37,14 m, este cel mai mare velier civil romanesc!


     “Sedov”  este cel mai mare velier din lume, cu o lungime de 117,5 metri. El va participa anul acesta la “Regata Marii Negre” si va putea fi admirat in toata splendoarea sa.
     Puteti trai aventura din filmele cu pirati participand la acest eveniment unic, pana acum, in tara noastra.
     Sosirea navelor in portul Constanta, Vizitarea navelor de catre public, Parada Echipajelor, Concerte live, Ceremonia de inchidere a Regatei cu un foc spectaculos de artificii si Parada navelor pe mare, toate doar pentru iubitorii de inedit.


     Nu se stie daca va mai fi o alta ocazie de acest gen prea curand, deci trebuie profitat de aceasta oportunitate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu